ប្រភពពីhttp://news.sabay.com.kh/articles/636101
ប្រិយមិត្តមួយចំនួន ជាពិសេសមិត្តសុភាពនារីពិតជាមានការព្រួយបារម្ភខ្លាំងនៅពេលដែល ខ្លួនឯងចាប់ផ្ដើមឡើងទម្ងន់ មានរាងធាត់សំបូរទៅដោយជាតិខ្លាញ់ច្រើន បាត់រាងរៅ ចង្កេះមិនដឹងនៅឯណា។ ក៏ប៉ុន្តែ មិត្តអ្នកអានមិនត្រូវភ្លេចនោះឡើយថា វិធីទទួលទានអាហារមួយចំនួនសមស្របតាមការណែនាំរបស់អ្នកជំនាញ ខាងក្រោមនេះ ពិតជាមានសារប្រយោជន៍បំផុតក្នុងការជួយឲ្យមិត្តអ្នកអាន អាចគេចផុតពីបញ្ហានេះ។
ដូច្នេះតើគួរតែទទួលទានអាហារអ្វីទើបប្រសើរនៅពេលនេះ?
ខាងក្រោមនេះ គឺជាប្រភេទអាហារ៩មុខ
ដែលជួយដោះស្រាយលោកអ្នកបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព៖
១ សណ្ដែកសៀង
ការទទួលទានសណ្ដែកសៀងនឹងជួយឲ្យទម្ងន់ស្រកចុះបានយ៉ាងល្អប្រសើរ ត្បិតអីសណ្ដែកសៀងផ្ទុកប្រូតេអ៊ីនច្រើនប្រភេទដែលមានសារសំខាន់ បំផុតជួយដុតជាតិកាឡូរីចេញពីក្នុងខ្លួន។
២ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
ជម្រើសដ៏ល្អនៅពេលនេះ គឺការទទួលទានគ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងមូល។ វាមានផ្ទុកវីតាមីន B និង Eជាតិដែក ម៉ាញេស្យូម និងជាតិសរសៃ។ ទាំងនេះមានប្រយោជន៍ក្នុងការគ្រប់គ្រងចលនាពោះវៀន ជួយជំរុញដល់ការរំលាយអាហារ និង ទប់ស្កាត់ការភាពឃ្លានហួសហេតុ។
៣ ផ្លែប៉ោម
ផ្លែប៉ោមជាប្រភេទផ្លែឈើដែលផ្ដល់ជាតិទឹកខ្ពស់ ដែលសមស្របបំផុតក្នុងការជួយសម្រកទម្ងន់។ វាមានផ្ទុកអាហារបំប៉នមួយដែលហៅថា “Pactin” ដែលជួយគ្រប់គ្រងបរិមាណ និងស្រូបយកជាតិខ្លាញ់នៅក្នុងខ្លួន ព្រមទាំងជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
៤ សាច់ត្រី
សាច់ត្រីគឺជាប្រភពដ៏សំខាន់ផ្ទុកទៅដោយប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់សម្រាប់ ពង្រឹងអ័រម៉ូននៅក្នុងខ្លួនមានឈ្មោះថា “leptin”។ Leptin គឺជាអ័រម៉ូនមួយប្រភេទដែលមានឥទ្ធិពលផ្ទាល់លើប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ក្នុងការសម្រេចចិត្តផ្ទុកឬ ដុតជាតិកាឡូរីចោល។
៥ តែបៃតង
តែបៃតងគឺជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អបំផុតបើប្រៀបធៀបភេសជ្ជៈដទៃទៀត ដែលអាចជួយធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារបានចំនួន៤%។ ជាតិកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងតែបៃតង ជួយពង្រឹងរបត់ឈាមរត់នៅក្នុងបេះដូងបានសកម្មជាងមុន និងកាត់បន្ថយការស្រេកឃ្លាន។
៦ ក្រូច
ក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកវីតាមីន C ដែលមានសារសំខាន់សម្រាប់ជួយជំរុញប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងការសម្រកទម្ងន់បានយ៉ាងស័ក្ដិសិទ្ធិ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ វាអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតអាំងស៊ុយលីននៅក្នុងរាងកាយ និងជាតិស្ករ ឬ ជាតិខ្លាញ់ផងដែរ។
៧ សាច់ក្រហម
ការទទួលទានសាច់ក្រហម បានរួមចំណែកយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ ត្បិតអីវាមានផ្ទុកជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ដែលអាចជួយដុតជាតិកាឡូរីបានចំនួន៣០% នៅពេលកំពុងរំលាយអាហារ។
៨ ផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោ
ផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោ មានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូម និងវីតាមីនD ដែលជួយឲ្យការរំលាយអាហារមានលក្ខណៈរឹងមាំ ព្រមទាំងជួយរក្សា និង ធ្វើឲ្យសាច់ដុំរឹងមាំផងដែរ។
៩ ផ្លែម្ទេស
ផ្លែម្ទេសនៅទីនេះ ត្រូវប្រាកដថា ត្រូវតែជាម្ទេសហិល។ វាមានផ្ទុកសមាសធាតុម្យ៉ាងដែលហៅថា “Capsaicin” ជួយដុតរំលាយជាតិកាឡូរី។ ប្រិយមិត្តអាចទទួលទានម្ទេសដែលហាលស្ងួត ឆ្អិន ឆៅ ឬ ម្សៅម្ទេសក៏បាន៕
ប្រិយមិត្តមួយចំនួន ជាពិសេសមិត្តសុភាពនារីពិតជាមានការព្រួយបារម្ភខ្លាំងនៅពេលដែល ខ្លួនឯងចាប់ផ្ដើមឡើងទម្ងន់ មានរាងធាត់សំបូរទៅដោយជាតិខ្លាញ់ច្រើន បាត់រាងរៅ ចង្កេះមិនដឹងនៅឯណា។ ក៏ប៉ុន្តែ មិត្តអ្នកអានមិនត្រូវភ្លេចនោះឡើយថា វិធីទទួលទានអាហារមួយចំនួនសមស្របតាមការណែនាំរបស់អ្នកជំនាញ ខាងក្រោមនេះ ពិតជាមានសារប្រយោជន៍បំផុតក្នុងការជួយឲ្យមិត្តអ្នកអាន អាចគេចផុតពីបញ្ហានេះ។

១ សណ្ដែកសៀង
ការទទួលទានសណ្ដែកសៀងនឹងជួយឲ្យទម្ងន់ស្រកចុះបានយ៉ាងល្អប្រសើរ ត្បិតអីសណ្ដែកសៀងផ្ទុកប្រូតេអ៊ីនច្រើនប្រភេទដែលមានសារសំខាន់ បំផុតជួយដុតជាតិកាឡូរីចេញពីក្នុងខ្លួន។

ជម្រើសដ៏ល្អនៅពេលនេះ គឺការទទួលទានគ្រាប់ធញ្ញជាតិទាំងមូល។ វាមានផ្ទុកវីតាមីន B និង Eជាតិដែក ម៉ាញេស្យូម និងជាតិសរសៃ។ ទាំងនេះមានប្រយោជន៍ក្នុងការគ្រប់គ្រងចលនាពោះវៀន ជួយជំរុញដល់ការរំលាយអាហារ និង ទប់ស្កាត់ការភាពឃ្លានហួសហេតុ។

ផ្លែប៉ោមជាប្រភេទផ្លែឈើដែលផ្ដល់ជាតិទឹកខ្ពស់ ដែលសមស្របបំផុតក្នុងការជួយសម្រកទម្ងន់។ វាមានផ្ទុកអាហារបំប៉នមួយដែលហៅថា “Pactin” ដែលជួយគ្រប់គ្រងបរិមាណ និងស្រូបយកជាតិខ្លាញ់នៅក្នុងខ្លួន ព្រមទាំងជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។

សាច់ត្រីគឺជាប្រភពដ៏សំខាន់ផ្ទុកទៅដោយប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់សម្រាប់ ពង្រឹងអ័រម៉ូននៅក្នុងខ្លួនមានឈ្មោះថា “leptin”។ Leptin គឺជាអ័រម៉ូនមួយប្រភេទដែលមានឥទ្ធិពលផ្ទាល់លើប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ក្នុងការសម្រេចចិត្តផ្ទុកឬ ដុតជាតិកាឡូរីចោល។

តែបៃតងគឺជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អបំផុតបើប្រៀបធៀបភេសជ្ជៈដទៃទៀត ដែលអាចជួយធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារបានចំនួន៤%។ ជាតិកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងតែបៃតង ជួយពង្រឹងរបត់ឈាមរត់នៅក្នុងបេះដូងបានសកម្មជាងមុន និងកាត់បន្ថយការស្រេកឃ្លាន។

ក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកវីតាមីន C ដែលមានសារសំខាន់សម្រាប់ជួយជំរុញប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងការសម្រកទម្ងន់បានយ៉ាងស័ក្ដិសិទ្ធិ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ វាអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតអាំងស៊ុយលីននៅក្នុងរាងកាយ និងជាតិស្ករ ឬ ជាតិខ្លាញ់ផងដែរ។

ការទទួលទានសាច់ក្រហម បានរួមចំណែកយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ ត្បិតអីវាមានផ្ទុកជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ដែលអាចជួយដុតជាតិកាឡូរីបានចំនួន៣០% នៅពេលកំពុងរំលាយអាហារ។

ផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោ មានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូម និងវីតាមីនD ដែលជួយឲ្យការរំលាយអាហារមានលក្ខណៈរឹងមាំ ព្រមទាំងជួយរក្សា និង ធ្វើឲ្យសាច់ដុំរឹងមាំផងដែរ។

ផ្លែម្ទេសនៅទីនេះ ត្រូវប្រាកដថា ត្រូវតែជាម្ទេសហិល។ វាមានផ្ទុកសមាសធាតុម្យ៉ាងដែលហៅថា “Capsaicin” ជួយដុតរំលាយជាតិកាឡូរី។ ប្រិយមិត្តអាចទទួលទានម្ទេសដែលហាលស្ងួត ឆ្អិន ឆៅ ឬ ម្សៅម្ទេសក៏បាន៕

0 comments:
Post a Comment